İSMMMO Akademi

Denetleme Kurulu

BAŞKAN
SEMA BEKÇİ
(sema.bekci@ismmmo.org.tr)

Sema BEKÇİ
  Doğum Yılı ve Yeri 1976 yılında İstanbul’da doğdu.
  Öğrenimi Bakırköy Ticaret Meslek Lisesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi MUHASEBE, Anadolu Üniversitesi İŞLETME, Anadolu Üniversitesi SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ Bölümlerinden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü MUHASEBE DENETİMİ bölümünde yaptı. Halen İstanbul Üniversitesi YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ 3. Sınıf ve Anadolu Üniversitesi İNSAN KAYNAKLARI 2. Sınıfta okumaktadır.
Yunanistan Teknik Odası’ndan SERTİFİKALI DAHA İYİ KOBİ İÇİN MENTÖRLÜK EĞİTİMİ aldıktan bir yıl sonra yine Yunanistan Teknik Odası’ndan SERTİFİKALI EFQM KALİTE STANDARDI EĞİTİMİ aldı.
  Çalışma Hayatı 1991 yılında Ticaret Lisesi Stajyeri olarak Muhasebe mesleğine adım attı. Lise ve Üniversite yıllarında Mali Müşavirlik Ofislerinde çalıştı. Daha sonra özel şirketlerde Muhasebe Şefi, Müdürü, Mali İşler Koordinatörü gibi pozisyonlarda görev yaptı. 2011 yılında Mali Müşavirlik Ofisini kurdu. Halen Bakırköy’de Mali Müşavirlik ve Devlet Destekleri konularında hizmet vermektedir.
2011 Yılından beri İstanbul Mali Müşavirler Odası ve Türkiye Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’nde Eğitmenlik yapmaktadır. Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansları ile işbirlik halinde Belediyeler, Valilikler, Kaymakamlıklar, STK’lar ve Üniversitelerde eğitim ve mentörlükler yapmaktadır.
2008 Yılı Bağımsız Denetim Komitesi Üyesi, 2013 Yılı Mali Müşavirler Derneği Zeytinburnu Şb. Denetleme Kurulu Başkanı, 2013 Yılı Bayrampaşa İlçe Temsilci Yardımcısı, 2013 Yılı Basel II Komitesi üyesi, 2018 Yılı İSMMMO Akademi Yönetim Kurulu Üyesi, 2022 Yılı TİDE Akademik İlişkiler Komite Üyesi, 2022 Yılı İSMMMO Akademi Denetleme Kurulu Başkanı görevlerini icra etmiştir. Halen İSMMMO ve TÜRMOB eğitmenliğini yürütmektedir.
  Kişisel bilgiler Bir çocuk annesidir.


BAŞKAN YARDIMCISI
DR. AHMET ŞENGÜL
(asengul@ismmmo.org.tr)

Ahmet ŞENGÜL
  Doğum Yılı ve Yeri: 1981 yılında İstanbul’da doğdu.
  Öğrenimi:
  • Türkiye Finansal Raporlama Standartlarının Tek Düzen Hesap Planı çerçevesinde Değerlendirilmesi konusu ile Muhasebe ve Denetim alanından Yüksek Lisans Eğitimi
  • Mali Müşavirlerin Hukuki ve Cezai Sorumlulukları Konulu Tez Çalışması İle Hukuk Fakültesinde Doktora derecesi ile mezuniyeti bulunmaktadır.
  • Türkiye'de Enflasyon Muhasebesi Uygulamasının Mali Tablolara Etkileri ve Türkiye Finansal Raporlama Standartları Çerçevesinde Sürdürülebilirlik konularından yayınlanmış akademik çalışmaları bulunmaktadır.
  Çalışma Hayatı:

1998 yılından itibaren Muhasebe Mesleğinde bulunmaktadır. 2012 yılından itibaren Esenler ilçesinde Mali Müşavir olarak faaliyet göstermektedir.

  Kişisel Bilgiler Evli ve İki çocuk babasıdır.


SEKRETER
ALPER KARAKAŞ


Alper KARAKAŞ   Doğum Yılı ve Yeri: 1977 yılında İstanbul’da doğdu.
  Öğrenimi: 1995 İstanbul 100.Yıl Ticaret Lisesi, 1999 Anadolu Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezunudur.
  Çalışma Hayatı:

Mali Müşavirlik mesleğini serbest olarak Büyükçekmece’de sürdürmektedir. 5 Yıl Büyükçekmece İlçe Temsilcili Görevi, 3 Yıl Büyükçekmece Mali Müşavirler Derneğinde Saymanlık Görevi, Geçmiş Dönem Mesleki Gelişmeleri İzleme Kurul Üyesi Görevlerinde bulunmuştur.
Sanatla İlgili Olarak Üretim / Sergi ve Koleksiyonla İlgili olmak üzere İSMMMO Sanat Galerisi Küratörlüğü Görevine Devam Etmektedir.

  Kişisel Bilgiler: Bir kız çocuk babasıdır.

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.