İSMMMO Akademi

Başkanın Mesajı

Değerli Meslektaşlarım;

Mesleki Eğitim, meslek mensuplarının gelişimi ve mesleki yeterliliğinin sağlanması ile mensubu olunan mesleğin gelişmesi ve saygınlık kazanmasında önemli bir rol oynadığı gibi ülkelerin ekonomik ve sosyal kalkınmasında da önemli bir faktördür. Yaşam Boyu Öğrenme (Lifelong Learning) yaklaşımı kapsamında mesleki eğitim, teknolojik, kültürel, ekonomik dönüşüm ve değişimlerin hız kazandığı 20. yüzyıl itibariyle ülkeler açısından, şirketler açısından, çalışanların süreçlere adaptasyonunun, ulusal ve uluslararası standartlara, teknolojik gelişime uyumunun sağlanması amacıyla daha da önemli bir hale gelmiştir. Yaşam Boyu Öğrenme modelinin gelişimi için politikalar üretilmiş bu yönde uygulamalar geliştirilmiştir.


20 Mart 1990 yılında İSMMMO olarak kuruluşumuzdan bu yana benimsediğimiz bu yaklaşım çerçevesinde Eğitmenlerle Eğitim Modeli ile her yıl İstanbul’un tüm ilçelerine yaydığımız binlerce meslek mensubumuzun katıldığı seminerlerimizi sürdürüyoruz. Bu alanda birçok projeye imza atan Odamız 2008-2016 yılları arasında 6000’in üzerinde meslek mensubumuzun katıldığı ve 5225’in sertifika almaya hak kazandığı ücretsiz Bilgisayar Eğitimlerini gerçekleştirmiştir. 2002-2003 döneminde ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon artışı sebebiyle uygulamaya giren Enflasyon Düzeltmesi Uygulaması konusunda 2004-2005 yıllarında hazırladığı Enflasyon Düzeltmesi CD’si ile meslek mensuplarımızın uygulamayı sorun yaşamadan yapabilmesini sağlamış bu konuda 16.000’den fazla meslek mensubunun katılım sağladığı eğitim seminerlerini gerçekleştirmiştir. Yine ülkemizi ve meslek mensubumuzu yakından ilgilendiren yeni TTK uygulaması, YTL’ye geçiş gibi uygulamalarda gerçekleştirdiği eğitim projeleri ile meslek mensuplarımızın sorunsuz bir şekilde düzenlemeleri gerçekleştirmesini ve uyumunu sağlamıştır. 

Daha birçok eğitim projesini gerçekleştirmiş olan Odamız, Meslek mensuplarının ülkemizde ve dünyada yaşanan değişime ve koşullara uyumlu olarak belirli alanlarda uzmanlaşmalarını sağlamak, muhasebe ve mali işler alanında ilgili kurum, kuruluş ve kurulların hazırlayacakları eğitim planlarının ve araştırma projelerinin yapılmasına ve yürütülmesine yardımcı olmak,  muhasebe ve mali işler alanını ilgilendiren eğitim ve öğretim çalışmaları hakkında ilgili kurum, kuruluş ve kurullara görüş bildirmek, toplum ihtiyaçlarına uygun olarak mevzuatın gelişmesi ve bu yönde çalışmaların yürütülmesi bakımından araştırmalar yapmak, bu araştırmalara dayanan önerilerde bulunmak, yayınlar yapmak, gerekirse taslaklar hazırlamak ve de uluslararası kurum ve kuruluşların muhasebe ve mali işler alanındaki gelişmelerle ilgili yayınlarını takip etmek amacıyla 05.12.2009  tarihinde İSMMMO Akademi’yi kurmuştur.

Uzmanlaştırmaya yönelik uzun süreli ve kısa süreli programları, kısa süreli farklı konularda sertifika programları, kişisel gelişim eğitim programlarını düzenleyeceğimiz İSMMMO Akademi’de hedefimiz ulusal ve uluslararası standartlara uyumlu teknolojik alt yapımız ve eğitim içeriklerimizle, online ve yüz yüze olarak, konularında uzman Akademisyen ve Profesyonellerden oluşan hoca kadromuzla, geleceği bugünden yakalayacağınız uzmanlık ve sertifika programlarımızı sizlerin faydasına sunmaktır.

2009 yılından bugüne 31 farklı konuda uzmanlık programı ve sertifika programı gerçekleştirmiş olan İSMMMO Akademi, önümüzdeki süreçte “Temel Değerlerine Bağlı, İnsan Odaklı, Yenilikçi ve Vizyoner Yaklaşımıyla Geleceği Kuran, Muhasebe Alınanda Lider Akademik Eğitim Kurumu” anlayışı ile meslek mensuplarımızın farklı alanlarda uzmanlaşmasını ve kurumsallaşmasını sağlamaya yönelik programları ile çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.

 

Erol DEMİREL

Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.