Kurumsal

Eylül 2016 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım;

1 Eylül Dünya Barış Günü'nüz kutlu olsun. Toplum olarak en çok gereksinim duyduğumuz, aklımız ve yüreğimizle destek verdiğimiz 'barış' ortamı, ne yazıktır ki sürsün istenmiyor, bu insanca isteğimizi bize çok görülüyor.

Bir arada olmamızın verdiği güç ile birer yurttaş olmanın yanı sıra muhasebeci ve mali müşavir olarak da 'yurtta barış, dünyada barış' ilkesini elden bırakmadan, mesleğimizi değerlerinden dolayı yasalara bağlı, gerçekçi ve doğru yapmaktan geçtiğini bilmemiz gerekiyor.

Yaşanan olumsuz tabloya rağmen mesleki gelişimimizdeki ilerleyişe ve gelişime katkı yapacak çalışmaları da yerine getiriyoruz.

Eylül ayında okullar açılırken, gençlerimiz için eğitim-öğretim dönemi de başlıyor. Aynı şekilde İSMMMO eğitimleri de seminerler, kurslar biçiminde yoğun ve kesintisiz olarak sürüyor. Muhasebe Meslek Elemanı Eğitimi, İngilizce, YMM ve Bilgisayar kurslarının yanı sıra SMMM Yeterlilik Sınavı, Staja Giriş Sınavı'nda başarılı olanlar için de bir günlük zorunlu eğitimler gerçekleştiriliyor. Meslek eğitimleri; meslek mensubunu kişisel anlamda da geliştirirken, İSMMMO'nun kuruluşundan bu yana en temel ilkeleri ve belirleyicileri arasında yer almış ve önceliğini hiçbir zaman kaybetmemiştir.

Mesleki uygulamalarla, eğitimlerle, duyurularla yoğunluğun arttığı bu dönemde, vergi aflarına ilişkin 06 Eylül 2016 tarihinde Cevahir Otel'de gerçekleştireceğimiz "6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun Uygulaması" semineri ile mesleğin paydaşlarını bir araya getireceğiz. Ayrıca Vergi, SGK ve Oda alacaklarının yapılandırılması, matrah artırımı, kasa / stok affı, varlik barışı açıklamaları ve muhasebe kayıtlarına ilişkin (6736 Sayılı Kanun) odamızın hazırladığı rehbere http://bit.ly/2c00JPL linkine tıklayarak edinebilirsiniz.

Siz değerli üyelerimizin katılımları ile İSMMMO biraz daha büyüyecek, güçlenecek, örnek sivil toplum özelliğini şu ya da bu siyasal ya da inanç bağlamında değil Anayasa ve meslek yasamız sınırlarında, hep birlikte, el ele meslek adına güçlendirecektir. Çünkü bu meslek hepimizin ve hepimiz bu meslek gemisi içinde yol alıyoruz.

Adımları atılan ve insan olmanın onurunu yeşerteceğimiz dostlukların Dünya Barış Günü'nde güçlenerek gelişmesi dileklerimle; Şehitler ve Gaziler Günü'nü, Dil Bayramı ve Kurban Bayramınızı kutluyor, içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.