Kurumsal

Aralık 2015 Mesajı

Değerli Meslektaşlar;

Her açıdan yoğun ve zorlu geçen bir yılın daha sonuna geldik. Mali müşavirlerin mesleki ve sosyal hayatları üzerinden değerlendirmelerini yapacakları Aralık ayı içersindeyiz.

İş hayatımızın çok ötesinde, bu yılın teröre kurban edilen insan sayısına baktığımızda iç burkan, can sıkan, insanı fazlasıyla huzursuz eden, isyan noktasına getiren bir durumla karşı karşıyayız. Polisimiz, askerimiz, gençlerimiz, kısaca insanlarımız ölüyor. Temennimiz; kutuplaşmayı, çatışmayı önleyen barışçıl yaklaşımların bir an önce hayata geçirilmesidir.

Bütün bunları duydukça içimizi zorlayan, isyanımızı tetikleyen bir başka acı kaynağımız da hemen hergün yazılı ve görsel medyada gördüğümüz yurtsuz insanların dramı. Ulusal, uluslararası gerilimler derken vardığımız noktadaki gündem, içinden çıkılmaz bir biçim kazanıyor. Toparlanıp günlük doğal işlere yoğunlaşmamız neredeyse olanak sınırlarını aşıyor. İnsan yanımız bütün bu olup biten karmaşaya bağlı olarak çok kez bizleri işlerimizden de alıkoyabiliyor.

Bir yandan da İSMMMO'nun meslek mensuplarına karşı sorumluluklarını, vaatlerini, tasarladığı eğitimleri gerçekleştirmemiz gerekiyor. İşte bu noktada İSMMMO'nun ne kadar büyük olduğuyla, kurulduğu günden bu yana yalnız eğitimde gerçekleştirdiklerine baktığımızda bile olağanüstü bir durumla karşılaşıyoruz. İSMMMO'nun eğitimlerini verdiği kişi sayısı 600 binleri aşmış bulunmaktadır. Böylesi bir durumu gerçekleştirmek öte, düşünmek bile ciddi bir yüreklilik sayılmalıdır.

Senenin son ayında da etkinlik ve çalışmalarımız devam ediyor: "Tekdüzen Hesap Planı Çerçevesinde İşletmelerde Vergi (Usul) İncelemeleri Ve Muhasebe Uygulamaları" başlığıyla düzenlenen ve pek çok ilçemizde yüzlerce kişiye verilmekte olan seminerlerimiz olabildiğince hızlı ilerliyor.

1 Aralık Salı günü Cevahir Otel'de "Dönem sonu işlemleri / Vergi ve muhasebe boyutu" başlıklı seminerimizle mali idareyi, akademisyenleri ve meslek mensuplarımızı bir araya getirerek, mevzuata ilişkin sorunları dile getireceğiz.

İSMMMO'nun en temel amaçları başında, meslek mensubunun güncele ilişkin bilgilendirilmesi ve eğitimi gelmektedir. Mesleğimizin toplumsal saygınlığı ve yeri de, bu eğitimlerle biçimlenip olması gereken dönüşümü sağlayacaktır.

Aralık ayında kutlanacak Dünya İnsan Hakları Günü ve Demokrasi Haftası'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Dr. Yahya Arıkan
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.