Kurumsal

Mart 2015

Değerli Meslektaşlar;

           1 Mart Muhasebe Haftası kutlu olsun.

            Bir meslek odası olarak yürekten, gözlerimiz ve gönüllerimiz gülerek, sorunlardan arınmış kutlamalar yaşamak istiyoruz. Yılın 365 günü çalıştığımız bu meslekte, alnımızın teri ve emeklerimiz için gerekli uygun koşulların sağlanmasını istiyoruz. Bu koşulların ne olduğunu içinde yaşayanlar olarak en iyi biz biliyor ve alçakgönüllülükle dile getiriyoruz.

            Bir muhasebeci olmak için verilen emek ve çabanın ne olduğunu bilmeyenler, bir muhasebecinin yaşadığı sorunları anlamayanlar; daha genel bir bakışla söylersek, yasal bir meslek odasının bütün meslek mensupları adına ürettiği çözüm yollarını siyasal yaklaşımlara kurban edenler, farkına varmadan vergi kaçırma ve haksız rekabete de destek olmaktadırlar. İSMMMO olarak çözümün sorunun kaynağında bulunduğunu belirtiyor, adil ve hakkaniyetle çözülmesini istiyoruz.

            En temel sorunlarımızdan haksız rekabetle mücadele konusundaki başarımız yabana atılır nitelikte değildir. Bir yazılımla, meslektaşlarımız arasında en ufak soruna yol açmadan ve rekabete sürüklemeden haksız rekabetin önüne geçmeyi başardık. Bu konuda meslek mensuplarının bilgilendirilmesi çalışmaları bütün yoğunluğu ile sürmektedir.

            Muhasebe Haftası etkinlikleri içinde, yine teknolojinin sağlıklı ve doğru kullanılarak meslek çalışmalarına katkı sağlaması ile ilgili bir etkinliğimiz olacak: öMükellef İdare (devlet) İlişkilerinde Teknolojinin Etkin Kullanımı ve Bilgi Havuzunun Oluşturulması.ö Bu tür etkinliklere katılım sağlayarak sesimizi hep birlikte, daha güçlü çıkarmamız gerekiyor. Mesleki sorunlara karşı haklı tutumumuzu ve düşüncelerimizi, ilgili kesimlere hep bir ağızdan dile getirmek zorundayız.

            Sevgili Meslektaşlar,

            Bütün kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum. Ancak yeni fidan, açmamış gonca gül gibi kızlarımız yanında salt kadın oldukları için insanlık dışı ve hunharca öldürülmelerine de isyan ediyoruz. Bu ölümlerin önlenmesi konusunda TBMM’ni ivedilikle çözüm üretmeye davet ediyoruz.  Kadını zayıf gösterip ötekileştiren, toplum dışına iten zihniyetler tarihin hiçbir döneminde toplumsal başarıları yakalayamamıştır. İlkel bile diyemeyeceğimiz bu tür yaklaşımları İSMMMO olarak kınıyoruz.

            Mart ayı içinde çok önemli özel gün ve haftalar yer almaktadır. En çok gereksinim duyduğumuz “Hukuk Devleti Günüö, Tıp Bayramı, Çanakkale Savaşları Yıldönümü, Dünya Tiyatrolar Günü ve Kütüphane Haftalarını kutluyor; Muhasebe Haftası’ndaki etkinliklerde ise tek ses, tek yürek olacağımızdan şüphe duymadan en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Dr.Yahya Arıkan
Başkan
 

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.