Kurumsal

Aralık 2014 Mesajı

Değerli Meslektaşlar,

Yoğun ve zorlu geçen bir yılın daha sonuna geldik. Her meslekte olduğu gibi, mali müşavirlerin de hem özel hem iş hayatlarında bir senenin 'muhasebesi'ni yapacakları son düzlüğe girdik.

Bir yıllık maraton boyunca İSMMMO, her türlü sorunun üstesinden gelerek çalışmalarını sürdürdü, sürdürmeye de devam ediyor. Üzerinde fazlasıyla durduğumuz Bağımsız Denetim konusu ile ilgili sene boyunca fikirler, projeler ürettik. Bunun en büyük adımlarından birisi olarak da Bağımsız Denetim Eğitimleri konusunda akademik bilgi ve deneyimlerinden yararlanılması amacıyla TÜRMOB, Ankara Üniversitesi, Işık Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi ile protokollere imza attı.

Konu ile ilgili İSMMMO, 31 Aralık 2015 tarihinde başlayacak çalışmalar için eğitim birimlerini bütün meslek mensuplarına açacağını, kimsenin mahrum bırakılmayacağını bir kez daha deklare etti. Bağımsız denetimin en can alıcı sorunsalı olan 5 yıl ayrımı ve genç meslektaşların yeniden sınava girmeleri konusunda da mücadelenin süreceğini açıkladık.

Tabii sadece zorlukları aşmada değil, bilgiyi paylaşma aşamasında da üretimlerde bulunduk. Dünyanın dört bir yanından binlerce muhasebeciyi bir araya getirdiğimiz "11. Uluslararası Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumu'nu 26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirdik.

Sempozyumda, Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu ile Türkiye'den ve diğer ülkelerden katılan sağlayan denetim şirketlerinin yanında, birbirinden değerli alanlarında uzman akademisyenler de yerlerini aldılar ve söz sahibi oldular. Muhasebe denetiminden, e-devlet uygulamalarına, hizmet geliştirmeden, kalite yaklaşımına kadar birçok konunun sunulduğu ve tartışıldığı sempozyuma, destek sunan, emek veren ve katılım gerçekleştiren herkese çok teşekkür ediyorum.

Senenin son ayında etkinlik ve çalışmalarımız devam ediyor: 2 Aralık Salı günü Cevahir Otel'de "Dönem sonu işlemleri / Vergi ve muhasebe boyutu" başlıklı seminerimizi ve 3 Aralık Çarşamba günü Türkiye Sakatlar Derneği ile ortaklaşa geliştirdiğimiz "Plastik Kapak Toplama" kampanyamızın finalini gerçekleştireceğiz. Ayrıca İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatör Derneği (İFSAD) ile İSMMMO'nun organizasyonunu yaptığı etkinlik 13 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 12.00-17.30 arasında İSMMMO Hizmet ve Kültür Binasında düzenlenecek.

Aralık ayı içinde kutlayacağımız ve insanlığın gerçekten gereksinim duyduğu "Dünya İnsan Hakları Günü", "İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası" ile "Kadın Hakları Günü"nü yürekten kutluyor; yılın bu son ayında çalışmalarınızda kolaylıklar, bol kazançlı günler diliyorum.

Yahya Arıkan
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.