Kurumsal

Mart 2012 Mesajı

Değerli meslektaşım;

Öncelikle Türkiye’de 23 yıldır kutladığımız 1 Mart Muhasebe Günü’müzü kutluyor; sorunlarımıza sahip çıkarak Taksim’e gelen, alanlara gelemese de mücadelemize destek veren, duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyorum.

20 yılı aşan mesleki mücadelemizde dünden ders alıp geleceğimizi planlamada en çok öne çıkan parametrelerden biri "yeni bilginin" üretim için kullanılmasıdır.

Bizce; "bilgi için bilgi", "araştırma için bilgi" değil, "yeni ufuklar açacak bilginin üretimi" esastır. Bu perspektifte araştırmacıları yüreklendirmek, teşvik etmek, üretimin tüketimi karşılayacak biçimde planlamalar yapmak, meslek odası olarak temel isteklerimiz arasındadır.

Değerli meslektaşım;

Türkiye’de basılı olarak üretilen kitap ve dergilerdeki bilgiler, bildiğiniz gibi,  Ankara Milli Kütüphane tarafından bibliyografya olarak hazırlanıp, duyurulur. Türkiye üniversitelerinde yapılan yüksek lisans ve doktora tezleri YÖK Tez Merkezi tarafından duyurulup, tezi hazırlayanın isteğine bağlı olarak elektronik ortamda tam metin ya da kısa bilgi olarak verilir. Ayrıca Türkiye’de hakemli olarak üretilen hemen bütün alanlardaki makaleler TÜBİTAK ULAKBİM "Veri Tabanları" altında tam metin ulaşılabilir durumdadır. İşte biz de, araştırmacılarımıza büyük katkılar sağlayacağını düşündüğümüz yararlı ve önemli çalışmaların yer aldığı web adreslerini Bilgiye Erişim Merkezi altında kısa açıklamalarla vermeye çalıştık.

Ayrıca, Bilgiye Erişim Merkezi katalog taramalarında telif sorunu olmayan kitap ve makalelere tam metin erişim olanağını önümüzdeki birkaç ay içinde sunmuş olacağız.

Araştırması bol, gerçekçi, doğru bilgilerle dolu günler dileğimle, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
 
Yahya Arıkan
Başkan
 
 
 

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.