Kurumsal

Ekim 2011 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım,

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 88’inci yıldönümünün kutlanacağı Ekim ayına girdik. Ulu Önder Atatürk ile başlayan Kurtuluş Savaşı, Yeni Türk Devletinin Meclisi ve 29 Ekim 1923’de ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti ile oluşan ve onlarca yıl bu ülkenin genlerine işleyen Atatürk İlke ve Devrimleri’nin yürekten kutlandığı Cumhuriyet Bayramı’nız kutlu olsun. Biz mali müşavir ve muhasebeciler adına; Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşaması, güçlenerek gelecek kuşaklara aktarılması yönünde bütün gücümüzle çalıştığımızı ve çalışacağımızı bir kez daha dile getirmekten duyduğumuz gurur ve onuru belirtmek isteriz.

İSMMMO olarak düzenli ve sürekli bir eğitim etkinliği içindeyiz. Bu kurs ve seminerlerimize web sitemizde baktığınızda SMMM yeterlilik, SMMM staja başlama, YMM, bilgisayar, işletme ağırlıklı İngilizce kursları ve seminerlerimizin İstanbul’un 14 farklı yerinde yürütülmekte olduğunu görürsünüz. Ayrıca 4. Uluslararası Muhasebe Denetimi Sempozyumu ile 10. Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumu 5-9 Ekim 2011tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek. Sempozyumun ulusal boyutunda “Ekonomik Kalkınmada Yeni TTK", uluslararası boyutunda ise “Uluslararası alanda Muhasebe Denetim Mesleğinin Yeniden Yapılandırılması" konuları üstüne bildiriler sunulacak ve tartışılacak.

Sevgili dostlar,

Siyasilerimizin Türk ekonomisi için dile getirdiği olumlu yaklaşımlar ilk elde rahatlatıcı gibi görünse de, sorun kaynakları devam ediyor ve göz ardı ediliyor. En önemli sıkıntılardan birisi Türkiye’nin hızla artan dış borçlarıdır. Dış borcunun, dörtte birinin kısa vadeli, üçte birinin de özel sektöre ait olması kritik bir veridir.

Bir başka risk ise, Türkiye’nin cari açığını büyük oranda finansa eden sıcak para konusundaki gelişmelerdir. İktidarın soruna çözüm arayışı devam etmekle birlikte kısa vadede iyimser olmayı gerektirecek bir adımın hayata geçme olasılığı düşüktür.

Yine de dileğimiz, hükümetimizin ekonomik risklerin bizimle ilgili olmadığı yönünde dile getirdiği görüşlerin geçerli olması yönündedir.

Daha coşkulu ve heyecanlı bir Cumhuriyet Bayramı yaşamayı dilerek sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Yahya Arıkan
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.